TAPIOKOVÝ PUDING S JAHODAMI

Snídaně mívám z devadesáti procent sladké a je pravdou, že banán s mandlovým máslem, rýžová kaše s ovocem či ovoce s vanilkovým tvarohem mě už omrzelo. Ve zdravé výživě jsem objevila né zrovna nejlevnější Tapioku, ale už to chtělo změnu. A hlavně, tyhle malé bílé kuličky jsou bezlepkové. Tapioca/ Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie, kde jsou jeho silné, vláknité kořeny používány v různých formách, v podstatě všude, kde my používáme bramborový nebo kukuřičný škrob. Jelikož je její využití v kuchyni široké, já se rozhodla z ní udělat sladký puding.

Doba přípravy: namočení 2 hod. Doba vaření: 10 min.

Suroviny:
> 1 hrnek Tapioky
> 3 hrnky kokosového mléka
> čerstvé jahody ( či jakékoli ovoce, klidně i konzervované)
> datlový sirup
> celou skořici
> čerstvou vanilku12966416_10206666136157474_411854499_n
Je dobré si Tapioku předem namočit. Zbavíte ji jejího typického ´´savového´´ odéru a hlavně změkne a tím se zkrátí doba vaření. Já ji měla namočenou jen 20 minut. Takže, namočenou a pořádně propláchnutou Tapioku jsem dala do hrnce, přidala kokosové mléko, celou skořici, vanilkový lusk a asi 4 lžíce datlového sirupu. Jakmile začala směs vřít, dalších 20 min Tapioka měkla. Je důležité stále míchat, má tendenci se přichytávat ke dnu. Hotová tapioka změní barvu z bílé v průhlednou, takovou želatinovou konzistenci. Do připravených skleniček jsem si dala čerstvé jahody, které jsem zalila hotovou Tapiokou. Jakmile byla Tapioka chladná, dala jsem skleničky do ledničky, ať se odleží do rána a vyprchá veškerý ten ´´savový´´ odér.12987970_10206666136277477_974397703_n 12992944_10206666164158174_1614298519_n 12957147_10206666136077472_1052572875_n 12992292_10206666136237476_1043519067_n

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a comment